Webbmix med Symbaloo

Vill du göra egna webbmix? Gå till sidan "Hur använder jag..." till vänster på sidpanelen. Där finns instruktionsfilmer som visar hur du gör ett eget webbmix med Symbaloo.
Nedanför finns det webbmix med olika innehåll. Klickar du på en knapp öppnas den länken. Vill du öppna hela webmixet klickar du på View. Vill du spara det klickar du på Share nere på listen. Då får du tillgång till adressen till webmixet samt även inbäddningskoden.
Hämta Studiematerialet - Digidel Sydost


Webmix med materialets länkar
Har du frågor ang nedanstående webmix hör gärna av dig till mig, Åsa Petersson asa.petersson@folkbildning.net


Digidel studiematerial del 1


Digidel studiematerial del 2

Digidel studiematerial del 3

Digidel studiematerial del 1 - 3

Hämta studiematerial - KlickIT

Webmix med KlickIT:s länkar
Nyfiken på Internet blandat

Nyfiken på Internet 1

Nyfiken på Internet 2
Här kan vi dela andra texter och bloggar som man kan ha glädje och nytta av


KlickIT
Här finns mycket bra studiematerial, bl.a. om hur du kan använda internet.

Surfa Enklare
Här finns mycket bra och enkla filmer/guider som beskriver hur olika sociala medier fungerar.

Länsbiblioteket Östergötalands kunskapsbank
Här finns mycket användbart material

Surfa på ämnen
Här kan du använda Östgötabibliotekets ämneskategoriserade länktips


Ekonomi & boende

(plockat från Östgötabiblioteket

BovisionBovision.se är en oberoende bostadssajt som är en blandning mellan sökmotor och marknadsplats. Här möts köpare och säljare, hyresgäster och hyresvärdar via mäklare, uthyrare och förmedlare.

HemnetHemnet omfattar nästan samtliga bostäder i Sverige som är till försäljning via landets fastighetsmäklare. Utbudet av bostäder uppdateras kontinuerligt och det finns även matnyttig statistik, kartor, vägbeskrivningar, bilder, bokalkyler, visningstider med mera.

Konsumentverket
På konsumentverkets webbplats finns fakta, tips och råd om olika produkter och tjänster, samt olika kalkyler och guider som kan vara till nytta för dig som konsument.

Skatteverket
Skatteverket har på sin hemsida tjänster för alla medborgare, oavsett om du är företagare, en förening eller en privatperson.

Handla på nätet

(plockat från Östgötabiblioteket
AdlibrisKöp böcker på nätet! Adlibris är en av de största svenska nätbokhandlarna.

AntikvariatKöp böcker från de nordiska antikvariaten. På antikvariat.net kan du söka i en mängd olika antikvariat samtidigt

BlocketBlocket är enligt egen utsago Sveriges största köp & säljmarknad.

BokusEn stor svensk bokhandel på Internet.

Pricerunner
På Pricerunner kan du jämföra priserna hos olika tillverkare på ett stort antal varor

Prisjakt
Innan du väl kommer till en butik kan du jämföra priser. På prisjakt kan du kolla vad allt från studsmattor, böcker till espressomaskiner kostar hos olika företag.

Tradera
Vill du lägga ut saker på auktion? Då är Tradera sidan för dig.

Samhällstjänster(plockat från Östgötabiblioteket
E-legitimationFler och fler ser att det är enkelt att ha kontakt med myndigheter, organisationer och företag över Internet. Det går snabbt och du kan göra det när du själv vill och har tid. Det du behöver för att kunna göra det är en e-legitimation.

FörsäkringskassanFörsäkringskassan har ett flertal e-tjänster som riktar sig till olika grupper i samhället. Du kan anmäla sjukt barn, få hjälp med att ansöka om bostadsbidrag, beräkna din preliminära pension och mer.

PolisenAnmäl brott, läs om lagar och regler, kolla upp hur du söker pass. På Polisens sidor finns det svar på många frågor gällande tillståndsfrågor och brott.

ArbetsförmedlingenPå arbetsförmedlingens webbplats kan du leta efter lediga jobb, läsa om vad olika yrken innebär och även registrera dig som arbetssökande. Kort sagt innehåller sidan det mesta som du behöver veta om arbetslöshet och arbetsmarknaden.

SocialstyrelsenBland mycket annat finns här en bra länk till kunskapsdatabasen om ovanliga diagnoser
Statens FolkhälsoinstitutNationellt kunskapscentrum för folkhälsa. Mycket statistik och bra länksamling.

Sveriges Kommuner och LandstingKommunförbundet och Landstingsförbundet samverkar om denna sida. Förklarar ord och begrepp som t. ex. den offentliga sektorn samt en praktisk ordlista A-Ö.

FASSLäkemedelsfakta. Här finns även information om försäkringar i vården, en Läkarbok där vanliga sjukdomar beskrivs samt en särskild sida om djurläkemedel.

Handbok för hälso- och sjukvårdPraktiska kunskaper i vård och omsorg. Metodhandbok som ständigt uppdateras.

Medical LinkMedicinsk information. Här finns även länkar till Primavi.se (folkhälsa) och Vaccination.nu (vaccinationsguide).

Netdoktor.seHälsoportal med information om folkhälsa och medicin på lättförståeligt språk. Nyheter, frågespalt och diskussionsinlägg.

PION : svensk patientinformationSamarbete mellan sju landsting. Informationen i databasen riktas till patienter och anhöriga. Sjukhusbiblioteken underhåller databasen. Mycket bra hänvisningar till olika patientföreningar och organisationer. Skriv ett sökord i sökrutan.

SjukvårdsrådgivningenInformation om det mesta inom hälso- och sjukvård, t ex sjukdomar, behandlingar, hälsoråd. Bra anatomisk atlas och fakta om kroppen.Subject Author Replies Views Last Message
No Comments