Välkommen!

Internet som redskap i alla studiecirklar


Blekinge Läns Bildningsförbund genomför ett projekt med syfte att öka digital delaktighet i Sverige. Projektet finansieras av Internetfonden, fokusområde Digital Delaktighet och är en del av Digidel 2013.
Detta är en av många resurser som kan användas i studiecirklar. Tanken är att resurserna utgår från olika ämneskategorier som då kan användas direkt i de ordinarie studiecirklarna.

Vi har nu en blogg under uppbyggnad. Välkommen till Folkbildningsbloggen!

Målet är att göra;
  • 2 olika studiematerial som riktar sig till cirkelledare med vana resp ingen/liten vana att använda Internet.
  • ämnesresurser som kan användas i studiecirklarna tillsammans med cirkeldeltagarna.

Till vänster finns det sidor som riktar sig till speciella ämneskategorier. Där ska du som cirkelledare hitta resurser som du kan använda dig av i din studiecirkel. Denna wiki har bara påbörjats och är under utveckling. Målet är att vi tillsammans ska utveckla sidan och utöka resurserna inom många olika ämnen!

I nuläget tror vi att verktyget Symbaloo kan vara väldigt användarvänligt att göra sidor för olika ämnen. För att få en bild av vad som nu finns nu kan klicka här. Där hittar du flera webmix som är gjorda med hjälp av Symbaloo och "taggade" märkta med folkbildning. Ett sätt kan vara att även göra specifika sidor här på vår wiki. Du ser några exempel till vänster, "Hantverk", "Mat och hälsa" och "Nyfiken på Internet".
Vill du vara med och bygga vidare? Då klickar du bara på "Join" längst upp på denna sida.

Till vänster ser du även Twitterflödet för folkbildning och digidel!
Under där finns ett RSS-flöde, liknande en löpsedel, på en nättidning som heter "Folkbildning på nätet". Klickar du på någon av rubrikerna där kommer du direkt till tidningen!

Om du vill läsa mera om hur de olika verktygen/resurserna fungerar kan du titta in på wikin; "Nätpedagogik i studieförbund"

Titta även in på Digitalkunskap.se Där hittar du också ämnesanpassade digitala verktyg för cirkelledare och ledare.

Subject Author Replies Views Last Message
No Comments